Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od marta izgradnja dela autoputa između Ljiga i Preljine

    Izgradnja dela auto-puta na Koridoru 11 između Ljiga i Preljine, trebalo bi da počne u martu, najavljeno je iz Ministarstva za energetiku i infrastrukutu.
     
    „Očekujem da mašine vaših i naših građevinara počnu da rade s početkom građevinske sezone“, istakao je ministar Milutin Mrkonjić na sastanku sa izvršnim direktorom građevinske kompanije „Az Virit“ Kamilom Alijevim i ambasadorom Azerbejdžana Eldarom Hasovovim.
     
    Kako je saopšteno iz Ministarstva za infrastrukturu, on je istakao da je ta deonica izuzetno atraktivna, podvukavši da je reč o veoma važnom poslu, koji nije samo kapitalan za privredni razvoj, već i za saradnju dve zemlje i dva naroda.
     
    „Sa naše strane svi dogovoreni ugovori biće maksimalno ispoštovani“, naveo je Mrkonjić, koji u razgovoru insistirao da „domaći podizvođači budu u visokom procentu uključeni u radove“.
     
    Ministar je istakao da je domaća građevinska operativa sposobna da kvalitetno radi na tom projektu. „Imamo izuzetno iskusan kadar i kada je reč o izgradnji puteva i tunela, pa sam siguran da će ovaj srpsko – azerbejdžanski tim funkcionisati besprekorno“, zaključio je Mrkonjić.
     
    Direktor preduzeća Koridori Srbije Mihajlo Mišić, koji je prisustvovao sastanku, ocenio je da je reč o ugovoru koji je od kapitalnog značaja za obe zemlje.
     
    „Srećni smo što je ceo posao završen za samo nekoliko meseci, a bićemo posebno zadovoljni kada od marta i građevinske mašine počnu da rade ovu deonicu puta koja je od izuzetne važnosti za naš privredni razvoj“, naglasio je Mišić.
     
    Ambasador Azerbejdžana poručio je da je potpisani sporazum primer kako „narodi dveju zemalja različitih vera i kultura“ mogu da sarađuju. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE