Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Begunac pronađen pomoću Facebook-a

    Optuženi narko diler, koji je pobegao sa Sicilije, pronađen je i uhapšen u Londonu zahvaljujući fotografijama koje je postavio na Facebook i time sam sebe odao.
     
    Mikele Graso (27) je pobegao 2010. godine iz rodnog grada Taormine, gde mu je pretilo hapšenje zbog trgovine drogom, nakon čega mu se izgubio trag. Ismevajući istražitelje, na Facebook-u je kao svoju adresu naveo Alkatraz, prenosi britanski dnevnik „Guardian“.
     
    Međutim, umesto da se pritaji, odbegli narko diler je sam sebe odao tako što je, hvaleći se prijateljima kako se dobro provodi, na svoj profil na popularnoj društvenoj mreži postavio fotografije sa poznatih lokacija u Londonu, na osnovu čega je policija lako mogla da ga pronađe.
     
    Prošlog meseca, Graso je objavio slike iz kuhinje jedne londonske picerije u kojoj je radio, navodeći pri tom naziv restorana, a pre dve nedelje je postavio fotografije na kojima pozira pored voštanih figura Baraka Obame, Toma Kruza i Dejvida Bekama u muzeju „Madame Tussauds“.
     
    U međuvremenu, italijanska policija je kontaktirala Interpol i britanske kolege i zatražila da se Graso uhapsi i izruči. Njega je 2011. godine sicilijanski sud u odsustvu osudio na pet godina zatvora i kaznu od 24.000 evra, navodi „Guardian“.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE