Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Subotičani štede struju na kulturi

    Gradski štab za vanredne situacije u Subotici, u saradnji sa lokalnom Elektrodistribucijom, doneo je odluku da danas i sutra, radi uštede struje, ne rade određene ustanove kulture u gradu.
     
    Prema toj odluci, neće raditi Moderna galerija „Likovni susret“, Gradski muzej, Istorijski arhiv, Galerija „Vinko Perčić“, administracije Dečjeg pozorišta i Narodnog pozorišta, Art biskopa „Lifka“ i Pozorišta „Kostolanji Deže“. Predstave u tim pozorištima i bioskopu neće biti otkazane, navodi se u saopštenju štaba.
     
    U isto vreme, Gradski štab je naložio svim javnim i javno-komunalnim preduzećima da administrativne službe danas i sutra rade do 12 sati, uz organizovano dežurstvo neophodnih službi.
     
    Objekti predškolske ustanove „Naša radost“, kao i Gradska biblioteka radiće po uobičajenom radnom vremenu, kao i uslužni centar u Gradskoj kući.
     
    Gradski štab je još jednom uputio apel svim građanima da maksimalno štede elektricnu energiju.
     
    Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je doneo odluku da deci tokom ove nedelje, s obzirom na činjenicu da su učenici osnovnih i srednjih škola na vanrednom raspustu do 20. februara, ponudi nekoliko besplatnih zabavnih i rekreativnih programa. Tako je od danas za decu besplatan ulaz u Zoološki vrt na Paliću, do kraja sledeće nedelje obezbeđeni su besplatni termini za klizanje za decu i učenike osnovnih i srednjih škola, a u Art bioskopu „Lifka“ besplatne projekcije dečijih filmova.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE