Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Senćanska šećerana ugovara etvu šećerne repe

    Senćanska Fabrika šećera „TE-TO” u većinskom vlasništvu italijanske Grupe SFIR iz Ćezene, koja je u lanjskoj rekordno kratkoj kampanji preradom 610.000 tona slatkog korena proizvela 88.000 tona šećera,  izmirila je sve obaveze prema proizvođačima šećerne repe i intenzivno ugovara predstojeću setvu šećerne repe.
     
    Generalni direktor Teodora Deak izjavila je za naš list da su zadnje obaveze za prethodnu kampanju izmirene 18.januara i da očekuje da senćanska šećerana na svom sirovinskom području ugovori setvu na 14.000 hektara- objavljeno je u listu Dnevnik.
     
    – Od planiranih površina do sada smo već ugovorili devet hiljada hektara, a ugovaranje preostalih površina pregovaramo sa poljoprivrednim gazdinstvima. Ponudili smo osnovnu cenu od četiri dinara za kilogram šećerne repe, proizvođačima smo obezbedili standardnu ponudu kao i prethodnih sezona kvalitetno seme, veštačko đubrivo i zaštitna sredstva, a po potrebi dajemo i novčane avanse. Prihvatamo i davanje garancije kod banaka za zakup zemljišta i kupovinu poljoprivredne mehanizacije – izjavila je Teodora Deak.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE