Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nije doneta odluka o knjižicama

    Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je danas da u vladi nije doneta odluka da zdravstvene knjižice za 100.000 radnika budu overene u narednih šest meseci i dodao da zakon predviđa da svako mora da plaća zadravstveno osiguranje.


    „Vlada će u narednom periodu pokušati da taj problem reši na adekvatan način, ali sve firme moraju da plaćaju zdravstveno osiguranje, jer je to odluka zasnovana na zakonom propisan način i niko nema pravo da preimenjuje odluke zakona“, rekao je Stanković i istakao da nije imao prilike da čuje izjavu ministra rada i socijalne politike Rasima Ljajića.

    Ministar Ljajić je juče u Kragujevcu rekao da u Srbiji, prema procenama sindikata, zdravstvene knjižice nisu overene čak za do 100.000 radnika i odlukom Vlade Srbije tim radnicima je omogućeno da mogu da ih overe.

    Stanković je novinarima u Urgentnom centru rekao da će građani koji nemaju overenu knjižicu imati i u narednom periodu mogućnost da svoje zdravstvene potrebe zadovolje na adekvatan način, a da će država pokušati da nedostatak sredstava reši saglasno svojim mogućnostima i raspoloživim sredstvima.

    Ministar je naveo da će Vlada Srbije učiniti sve da se tim i takvim ljudima pomogne i dodao da je milion i 250.000 ljudi bez „zdravstvenog zbrinjavanja“ i da je njihovo zdravstveno zbrinjavanje prošle godine koštalo 25 milijardi dinara, a da je država odvojila samo 675 miliona dinara.

    „Činjenica je i da ima 750 pretežno državnih firmi koje zahtevaju da se oslobode plaćanja zdravstvenog osiguranja“, rekao je Stanković i dodao da se postavlja pitanje odakle pare za funkcionisanje zdravstvenog sistema.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE