Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ugiju iz Umetnika nagrada Zlatna ogrlica

    Pas Ugi, junak francuskog nemog filma „Umetnik“ prvi je dobitnik holivudske nagrade Zlatna ogrlica, koja se dodeljuje psima na filmu, javile su svetske agencije.

    Svečana dodela nagrada održana je u ponedeljak uveče hotelu Hajat Ridžensi u Los Andjelesu, po ugledu na dodelu Oskara i drugih tradicionalnih holivudskih priznanja. Četvoronožni junak filma „Umetnik“ proglašen je za najboljeg psa na filmu, a nagradu – ogrlicu sa Svarovski kristalima i priveskom u obliku koske – primio je njegov vlasnik i trener Omar fon Miler. Svečanosti su prisustvovali članovi ekipe francuskog filma, koji ima 10 nominacija za Oskara.

    Ugi, koji za sobom ima dugu karijeru na filmu i televiziji, ima 10 godina i „penzionisao“ se po okončanju snimanja „Umetnika“. Za taj film već je dobio nagradu „Pseća palma“ na festivalu u Kanu. Nagrade Zlatna ogrlica dodeljene su u pet kategorija, uključujući one za najboljeg psa u televizijskoj seriji i stranom filmu. Specijalna nagrada za borbu za prava životinja pripala je glumici Šarliz Teron. Organizator dodele je sajt „Pseće vesti“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE