(FOTO) Šetnja kroz 10 najromantičnijih gradova Evrope

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  (FOTO) Šetnja kroz 10 najromantičnijih gradova Evrope

  Evropski gradovi predstavljaju savršene destinacije za parove koji žele da pobegnu od svakodnevice i pronađu malo romantike u šetnjama gradom. Bilo da se radi o srednjevjekovnim gradovima s bezvremenskom arhitekturom ili više volite moderne hotele uz stare rečne kanale, Evropa zaista u svakom paru može probuditi romantiku. Specijalizovan sajt za putovanja tripadvisor.co.uk donosi spisak najromantičnijih evropskih gradova.
   
  Venecija, Italija
  Italijanski šarm i ukusna hrana čine Veneciju idealnim romantičnim odredištem. Parovi koji ne vole biti okruženi hrpom turista, Veneciju bi trebalo da posete tokom kasne jeseni ili zime, jer čak i kad morate nositi jaknu, Venecija je jednostavno predivna.
   
  Pariz, Francuska
  U bilo koje doba godine, u Parizu se uvek jednostavno izgubiti u ulicama zadivljujuće arhitekture, zaustaviti se na kafi ili kroasanu i uživati u trenutku.
   
  Amsterdam, Holandija
  Iz nekog razloga, gradovi koji leže na rečnim kanalima visoko su smešteni na listi najromantičnijih gradova, a Amsterdam je poznat i kao ‘Venecija na severu’. Uske ulice popločene kamenom, arhitektura i liberalna atmosfera daju zaista poseban osećaj.
   
  Briž, Belgija
  Brojni kanali i srednjovjekovna arhitektura čine ovo mesto izuzetno romantičnim. Ovo je idealna vikend-destinacija za sve one koji uživaju u starim građevinama, gastronomiji i najboljoj čokoladi na svetu.
   
  Prag, Češka
  Od kraja osamdesetih godina i otvaranja istočne Europe, Prag je jedno od najpopularnijih, ali i najoriginalnijih mesta koja treba posetiti i vrlo se brzo razvio u grad koji može da ponudi razne sadržaje. U ovom živahnom gradu puno toga morate videti, počevši od velikog dvorca i poznatog romantičnog Karlovog mosta.
   
  Barselona, Španija
  Pregršt malih restorana u kojima možete uživati u tapasu, noćni život, zadivljujuće zgrade s Gaudijevim potpisom, koje su položene širem Barselone, ovaj grad čine jedinstvenim odredištem.
   
  Kopenhagen, Danska
  Balansirajući između starog i novog, Kopenhagen je jedan od glavnih evropskih gradova koji se podjednako ponosi skladnom srednjevjekovnom arhitekturom, trgovima popločanim kamenom i rečnim kanalima. Ovaj je grad posebno romantična destinacija koja kombinuje kanale i moderne detalje.
   
  Rim, Italija
  Sve što je povezano s Italijom je romantično. Nakon Venecije kao jednog od najromantičnijih evropskih gradova, Rim je takođe jedno ovakvo odredište.
   
  Berlin, Nemačka
  Volite avanturu i izbegavate hodanje po utabanim stazama? Otkažite romantičan vikend u Parizu ili Veneciji, i zaputite se u Berlin. Glavni grad Nemačke strahovito se promenio u poslednjih petnaest godina, da bi na kraju postao jedan od najuzbudljivijih gradova Evrope.
   
  Budimpešta, Mađarska
  Odredište koje se razvilo na obalama Dunava, grad crkvi, izuzetne arhitekture, termalnih kupališta i umetnika. Budimpešta još od ranih devedesetih proživljava svojevrsni preporod, a u poslednje vreme je omiljena svetska destinacija za romantično putovanje.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE