Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Šetnja kroz 10 najromantičnijih gradova Evrope

    Evropski gradovi predstavljaju savršene destinacije za parove koji žele da pobegnu od svakodnevice i pronađu malo romantike u šetnjama gradom. Bilo da se radi o srednjevjekovnim gradovima s bezvremenskom arhitekturom ili više volite moderne hotele uz stare rečne kanale, Evropa zaista u svakom paru može probuditi romantiku. Specijalizovan sajt za putovanja tripadvisor.co.uk donosi spisak najromantičnijih evropskih gradova.
     
    Venecija, Italija
    Italijanski šarm i ukusna hrana čine Veneciju idealnim romantičnim odredištem. Parovi koji ne vole biti okruženi hrpom turista, Veneciju bi trebalo da posete tokom kasne jeseni ili zime, jer čak i kad morate nositi jaknu, Venecija je jednostavno predivna.
     
    Pariz, Francuska
    U bilo koje doba godine, u Parizu se uvek jednostavno izgubiti u ulicama zadivljujuće arhitekture, zaustaviti se na kafi ili kroasanu i uživati u trenutku.
     
    Amsterdam, Holandija
    Iz nekog razloga, gradovi koji leže na rečnim kanalima visoko su smešteni na listi najromantičnijih gradova, a Amsterdam je poznat i kao ‘Venecija na severu’. Uske ulice popločene kamenom, arhitektura i liberalna atmosfera daju zaista poseban osećaj.
     
    Briž, Belgija
    Brojni kanali i srednjovjekovna arhitektura čine ovo mesto izuzetno romantičnim. Ovo je idealna vikend-destinacija za sve one koji uživaju u starim građevinama, gastronomiji i najboljoj čokoladi na svetu.
     
    Prag, Češka
    Od kraja osamdesetih godina i otvaranja istočne Europe, Prag je jedno od najpopularnijih, ali i najoriginalnijih mesta koja treba posetiti i vrlo se brzo razvio u grad koji može da ponudi razne sadržaje. U ovom živahnom gradu puno toga morate videti, počevši od velikog dvorca i poznatog romantičnog Karlovog mosta.
     
    Barselona, Španija
    Pregršt malih restorana u kojima možete uživati u tapasu, noćni život, zadivljujuće zgrade s Gaudijevim potpisom, koje su položene širem Barselone, ovaj grad čine jedinstvenim odredištem.
     
    Kopenhagen, Danska
    Balansirajući između starog i novog, Kopenhagen je jedan od glavnih evropskih gradova koji se podjednako ponosi skladnom srednjevjekovnom arhitekturom, trgovima popločanim kamenom i rečnim kanalima. Ovaj je grad posebno romantična destinacija koja kombinuje kanale i moderne detalje.
     
    Rim, Italija
    Sve što je povezano s Italijom je romantično. Nakon Venecije kao jednog od najromantičnijih evropskih gradova, Rim je takođe jedno ovakvo odredište.
     
    Berlin, Nemačka
    Volite avanturu i izbegavate hodanje po utabanim stazama? Otkažite romantičan vikend u Parizu ili Veneciji, i zaputite se u Berlin. Glavni grad Nemačke strahovito se promenio u poslednjih petnaest godina, da bi na kraju postao jedan od najuzbudljivijih gradova Evrope.
     
    Budimpešta, Mađarska
    Odredište koje se razvilo na obalama Dunava, grad crkvi, izuzetne arhitekture, termalnih kupališta i umetnika. Budimpešta još od ranih devedesetih proživljava svojevrsni preporod, a u poslednje vreme je omiljena svetska destinacija za romantično putovanje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE