Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stare bajke previše zastrašuju decu?!

    Prema rezultatima najnovijeg istraživanja, roditelji u Velikoj Britaniji smatraju da su tradicionalne bajke previše zastrašujuće za njihovu decu.
     
    Istraživanjem je otkriveno da jedan od pet roditelja smatra da su za njihovu decu bolje modernije knjige od klasičnih crtanih filmova kao što su  „Snežana  i sedam patuljaka“.
     
    Trećina ispitanih roditelja rekla je da se deca rasplaču kada čuju „jezive“ detalje iz  „Crvenkapice“. Skoro polovina majki i očeva odbija da čita „Ramplstilskina“ svojoj deci pošto je tema priče otmica i pogubljenje. Slični rezultati ispitivanja su i za bajku „Zlatokosa i tri medveda“, koja će verovatno ostati na polici, jer roditelji smatraju da oprašta krađu.
     
    Istraživanje je pokazalo da 52 odsto roditelja smatra da „Pepeljuga“ ne šalje dobru poruku njihovoj deci, jer prikazuje mladu ženu koja celi dan radi kućne poslove.
     
    Istraživanje, koje je obavljeno sa 2.000 odraslih osoba, naručeno je pred premijeru američke hit drame za decu „Grim“ na britanskoj televizijskoj stanici „Watch“. Serija ima šest epizoda, zasnovanih na klasičnim bajkama.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE