Zajednica prvoligaša: Nema odlaganja, čistite sneg sa stadiona

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zajednica prvoligaša: Nema odlaganja, čistite sneg sa stadiona

  Vanredna situacija u Srbiji prouzrokovane velikim minusom i ogromnom količinom snegom, ne navodi (još) ljude zadužene za takmičenje u Zajednici superligaša da razmišljaju da odlože zvaničan početak nastavaka prvenstva, zakazan za 3. mart.
   
  Najveći razlog za takvu odluku je zgusnut raspored, ali i naredba UEFA da se zbog Evropskog prvenstva sve lige moraju da završe 20. maja.
   
  „Za sada, prvenstvo počinje kada je planirano, dakle 3. Marta,“ mirnim tonom kaže za „Sport“ komesar Superlige Branislav Delić. „Mi u stvari, zbog završnice Kupa koji nam je još više zgusnuo raspored, nemamo ni mnogo prostora da nešto pomeramo. Zato će svi klubovi posle telefonskog obaveštenja, danas dobiti i zvaničan dopis da na vreme uklone sneg sa terena, ali i tribina, kako bi se utakmice nesmetano odigrale.“
   
  Želje su jedno, ali stvarnost je sasvim drugačija. Ako sneg nastavi da pada, teško da će se utakmice prolećne utakmice odigrati u zakazanom terminu. „Dobili smo zvaničnu potvrdu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, da će se od 20. februara do početka marta temperatura postepeno povećavati i da će čak dostići osmi podeok. Ako tako bude, čišćenje snega sa terena će biti olakšano i u roku od pet, šest dana svi uslovi da se mečevi odigraju mogu biti omogućeni.“
   
  Ukoliko dođe do takve promene temperature i otopljenje snega je neminovno. Da li se plašite da će naglo otopljenje da pokvari vaše planove?
   
  „Ukoliko klubovi očiste sneg na vreme, do toga neće doći. Svi verujemo da će tako i biti, jer želimo da prvenstvo počne kada mu je vreme,“  zaključio je Branislav Delić, komesar Superlige.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE