Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska: Građevinske e-dozvole od 2013.

    Ministarstvo graditeljstva Hrvatske od 1. januara iduće godine pokreće projekat e-dozvola preko kojeg će svaki podnosilac zahteva za lokacijsku i građevinsku dozvolu imati uvid u kojem je stadijumu njegov predmet i koji će povećati transparentnost sistema, saopštio je resorni ministar Ivan Vrdoljak.
     
    Plan je sprovesti digitalizaciju svih prostornih planova, uskladiti zemljišne knjige i legalizovati sve objekte za koje je moguće sprovesti proces legalizacije.
     
    „Izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola ne odvija se svuda pod jednakim uslovima. Cilj nam je da ovaj sistem napravimo potpuno jednakim kroz internet aplikaciju ‘e-dozvole’ u kojoj će se jasno videti gde se nalazi koji zahtev i zašto. Nema razloga da izdavanje dozvola ne bude transparentan proces, jednostavan i dostupan svima“, kaže Vrdoljak.
     
    „Zaustavićemo potencijalne mešetare kada svaki investitor ili građanin Hrvatske bude imao jednak tretman. Ne sme se više događati da se pojedincima dozvole izdaju brže zato što poznaju ministre ili političare. Uostalom, preko e-dozvola detektovaćemo slabe tačke sistema i raditi na njima“, istakao je Vrdoljak.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE