Putari traže da država plati za urađene poslove

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Putari traže da država plati za urađene poslove

  Samostalni sindikat putara Srbije zatražio je od Vlade da odmah obezbedi novac Javnom preduzeću Putevi Srbije za plaćanje obavljenih poslova putarskim preduzećima.
   
  To je neophodno da bi radnici dobili zarade i nastavili težak i odgovoran posao na održavanju puteva, navodi se u saopštenju tog sindikata koji je član Saveza samostalnih sindikata Srbije.
   
  Precizira se da Putevi Srbije nisu u mogućnosti da isplaćuju novac za obavljene poslove, jer su izmenama Zakon o javnim putevima, sredstva od akcize na derivate nafte i tečnog naftnog gasa oduzeta putnoj privredi i stavljena na raspolaganje budžetu Srbije.
   
  Sindikat putara ističe da je zabrinjavajuće što većina preduzeća za puteve, ne svojom krivicom, ne može da isplaćuje mesečne zarade zaposlenima. Pojedina preduzeća, kako se dodaje, nisu isplatila novembarsku, a većina decembarsku zaradu.
   
  “Iskreno se nadamo da nećemo morati da primenjujemo razne vidove sindikalne borbe uključujući i generalni štrajk u cilju ostvarivanja svojih prava”, navodi se u saopštenju Samostalnog sindikata putara Srbije.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE