Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Traži se lek za „Jugoremediju“

    Udruženje akcionara „Jugoremedija 3“ uputilo je danas zahtev Upravnom odboru Fabrike lekova „Jugoremedija“ a.d. da sazove vanrednu Skupštinu, radi razmatranja rezultata poslovanja i smene sadašnjeg rukovodstva, potvrdio je Tanjugu član tog uduženja Stevan Vukov.

    Zbog problema, za koje se tvrdi da su izazvani lošim radom menadžmenta, akcionari traže smenu predsednika Skupštine Zore Vujaković, v.d. direktora Zdravka Deurića i njegovih najbližih saradnika.
     

    U zahtevu, s potpisom Jelene Medarević, navodi se da je inicijativu za sazivanje vanredne Skupštine potpisalo više stotina akcionara u čijem je posedu 484.988 akcija, što predstavlja 13,5 odsto ukupnog broja, dok je prema Zakonu o privrednim društvima potrebno minimalnih pet odsto objedinjenih akcija. 
     

    Manjinski akcionari, među kojima je veliki broj penzionisanih farmaceuta, obrazlažu sazivanje vanredne Skupštine lošim finansijskim rezultatima u poslednje četiri godine i donošenjem loših poslovnih odluka, zbog čega je došlo i do pada vrednosti akcija na berzi, dugotrajne blokade računa, izostanka planova razvoja.
     

    Oni traže da se izabere stručni poverenik radi provere finansijskih izveštaja i poslovnih knjiga. 
     

    „Ako Upravni odbor ne sazove Skupštinu u roku od 10 dana, Udruženje akcionara će se obratiti  redovnom sudu, koji je u obavezi  da u roku od 48 sati sazove vanrednu Skupštinu“, naveli su objedinjeni manjinski akcionari. 

    Zbog alarmantnog stanja i najave štrajka zaposlenih u zrenjaninskoj fabrici lekova, gde država ima 42 odsto kapitala, u poseti je krajem prošle godine bio i ministar zdravlja Zoran Stanković. Posle njegovog izveštaja, republička vlada je osnovala  komisiju koja još  traži „recept“ i lek za ozdravljenje „Jugoremedije“.

    U  očekivanju da li će biti održana vanredna Skupština, na zahtev Udruženja akcionara „Jugoremedija 3“, u Zrenjaninu se s nestrpljenjem  čeka i izveštaj komisije republičke vlade o stanju u Fabrici lekova i čita pismo koje je, u vezi s tim, predsedniku Srbije Borisu Tadiću i medijima poslala profesorka Zagorka Golubović.

     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE