Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Montevideo“ i kao e-knjiga

    Portal Ibiblioteka je danas, 14. februara najavila objavljivanje elektronske knjige “Montevideo, Bog te video!“ Vladimira Stankovića, na sopstvenom sajtu.


    Knjiga “Montevideo, Bog te video!“ Vladimira Stankovića je dokumentarni roman o najblistavijem trenutaku u istoriji srpskog fudbala – treće mesto na Svetskom prvenstvu 1930. u Urugvaju. 
     

    Knjiga ima pet poglavlja: Prilike (okolnosti koje su dovele do raskola u vrhu fudbalske organizacije zbog preseljenja sedišta Saveza iz Zagreba u Beograd, tenzije posle preseljenja, bojkot); Odluka (ide se u Montevideo samo sa fudbalerima iz srpskih klubova, selektovanje igrača, pripreme); Putovanje (tronedeljna avantura vozom i brodom, dolazak u Montevideo); Takmičenje (prvenstvo sveta, oduševljenje naših iseljenika u Južnoj Americi, odjek velikih pobeda u zemlji) i Povratak (trijumfalni doček). 

    „Ovo je sećanje na hrabru, ponosnu i smelu zemlju i, nadasve, sećanje na ljude koji su svojim duhom, umećem i znanjem uzdigli zemlju da stoji rame uz rame sa najvećim zemljama sveta“, rekao je autor Vladimir Stanković. 

    Čitaocima je uz elektronsku knjigu dostupan i ceo radio feljton koji čine
    deset razgovora sa piscem Vladimirom Stankovićem. Ovde možete čuti jedan od razgovora. Cena elektronskog izdanja je 1 evro. 

    Očekivanja izdavača je da će elektronska knjiga biti dostupna čitaocima u preko 100 zemalja i na svih 5 kontinenata i da će njenim objavljivanjem biti dopunjena potreba čitalaca i gledalaca da se upoznaju detaljnije sa događajima sa svetskom prvenstva u Urugvaju 1930. godine. 

    Prvi deo knjige možete pogledati ovde.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE