Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Irska u potrazi za 100.000 poslova

    Irska je danas pokrenula inicijativu za otvaranje 100.000 novih radnih mesta do 2016. godine. Ta zemlja je predstavila mere za podsticanje zapošljavanja i razvoj preduzetništva, kao i za uključivanje irske dijaspore u podsticanje ekonomskog razvoja zemlje.
     
    Premijer Enda Keni je saopštio da je krajnje vreme da se krene u potragu za novim radnim mestima koja su neopodna za ostvarivanje privrednog rasta, budući da je u toku restrukturisanje krizom pogođenih irskih banaka.
     
    „Glavni cilj vlade je da Irska ponovo funkcioniše i to je ključni prioritet, jer je zapošljavanje od ključnog značaja za ekonomski oporavak“, rekao je premijer pokrećući Akcioni plan zapošljavanja ovoj godini.
     
    Inicijativa za otvaranje novih radnih mesta obuhvata preko 250 mera za podsticanje zapošljavanja, a rezultat je rada 15 vladinih ministara i 30 državnih agencija. Cilj je da se smanji stopa nezaposlenosti u Irskoj sa 14,2 odsto, jer je bez posla više od 315.000 osoba. 

    Irski ministar za poslove i preduzeća Ričard Bruton je izjavio da jeizgubljeno preko 300.000 radnih mesta otkako je „nesavršeni ekonomski model“ doživeo propast u 2008. kada je došlo do pucanja sektora nekretnina. 

    Spektar planiranih novih mera štednje obuhvata i inicijativu za podsticanje irskih emigrantskih zajednica da investiraju u zemlju. Takođe uključuje program razvoja preduzetništva u vrednosti od 150 miliona evra radi finansiranja srednjih preduzeća sa značajnim izgledima za otvaranje radnih mesta i rastom izvoza. Start-ap kompanije biće oslobođene korporativne takse do 2014. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE