Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Philip Morris ne napušta Srbiju

    Multinacionalna kompanija „ Philip Morris“ nije razmatrala napuštanje tržista i odustanje od dugorocne poslovne vizije u Srbiji, izjavila je direktorka korporativnih poslova „ Philip Morrisa“ u Srbiji Jelena Pavlović.
     
    Ona je rekla da je duvanska kompanija „Philip Morris“, koja u Srbiji ima investiciju vrednu više od 900 miliona dolara, direktno zainteresovana za budućnost srpske ekonomije i društva.
     
    „U okvirima društvene uloge koja nam kao privrednom subjektu pripada, otvoreni smo za dijalog i saradnju sa svim činiocima u društvu i spremni da mobilišemo sve svoje raspoložive resurse kako bismo doprineli razvoju Srbije“, rekla je Pavlovićeva.
     
    Prema njenim rečima, jedini način da se ublaže negativne posledice krize na sve koji prihoduju od duvanske industrije u Srbiji jesu izmene poreske politike, kako bi se odmerila optimalna visina poreskog opterecenja i uspostavila adekvatna poreska struktura.
     
    „Poslednja decembarska izmena akciznog zakona predstavlja korak u dobrom pravcu. Tekuća kretanja na tržištu pokazuju da se u ovom pravcu mora ići znatno brže i odlučnije“, rekla je Jelena Pavlović.
     
    Ona je navela da „trenutno od maloprodajne cene cigareta od 100 dinara po paklici na poreze odlazi neverovatnih 88 dinara“.
     
    Potrošnja električne energije svedena na minimum
     
    Kao doprinos naporima da se prevaziđe teška elektroenergetska situacija u zemlji, Philip Morris Operations a. d. je još u petak, 10. februara smanjio potrošnju električne energije za 70%.
     
    „Nastavićemo sa preduzimanjem vanrednih mera štednje, tako da će se u ponedeljak i utorak (13. i 14. februara) proizvodnja ograničiti isključivo na potrebe izvoza. Od srede, 15.2. do nedelje 19.2. fabrika neće raditi kako bi se potrošnja električne energije svela na tehnološki minimum”, izjavila je Jelena Pavlović, direktor korporativnih poslova u Philip Morrisu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE