Manifestacije povodom Dana državnosti

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Manifestacije povodom Dana državnosti

  Dan Državnosti Srbije u sredu će biti obeležen nizom manifestacija, a centralna proslava biće organizovana u Domu Narodne skupštine, u Beogradu.
   
  Manifestacija će početi otvaranjem izložbe “Ustavi Kneževine i Kraljevine Srbije”. Izložbu će otvoriti predsednica parlamenta Srbije Slavica DJukić Dejanović u 15 časova u skupštinskom holu.
   
  Predsednik Srbije Boris Tadić, povodom Dana državnosti, uručiće istaknutim pojedincima i ustanovama odlikovanja na svečanoj manifestaciji u 15.30 u Sali Narodne skupštine.
   
  U crkvi Svetog DJordja na Oplencu, premijer Srbije Mirko Cvetković položiće lovorov venac Vlade i uz visoke državne i vojne počasti, odati poštu voždu Karadjordju.
   
  U Marićevićevoj jaruzi u Orašcu ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković položiće lovorov venac Vlade Srbije.
   
  Prvi put ove godine zakonom je predvidjeno da se Dan Državnosti proslavlja neradno dva dana, 15. i 16. februara. Zbog vanredne situacije i loših vremenskih uslova neradan dan biće i 17. februar.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE