Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zima dokaz da nam treba Južni tok

    Aleksej Miler, prvi čovek Gasproma kaže da je hladna zima, koja je izazavala rast tražnju ruskog gasa u Evropi, potvrda da se “Južni tok” mora izgraditi.


    Aleksej Miler, prvi čovek ruskog “Gasproma”, održao je sastanak u vezi sa projektom “Južni tok” kojem su prisustvovali Leonid Čugunov, šef odeljenja za vođenje projekata, Pavel Oderov, šef odseka za međunarodne poslove i Marsel Kramer, direktor projekta “Južni tok”.

    Učesnici sastanka su detaljno analizirali trenutan status projekta, ističući da se striktno vodi računa o poštovanju zadatih rokova.

    Pažnja je posebno usmerena na ispunjavanje uslova za ubrzani početak gradnje gasovoda već u decembru ove godine, što je tražio Vladimir Putin, premijer Ruske Federacije.

    „Došli smo do faze gradnje gasovoda. Bez preterivanja mogu reći da “Gasprom” radi na projektu 24 sata dnevno. Ova neverovatno hladna zima, koja je izazvala oštar rast u tražnji ruskog gasa u Evropi, još jedna je potvrda da se “Južni tok” mora izgraditi i da će biti izgrađen. Evropi su potrebni novi pravci za ruske isporuke gasa, bez tranzitnih posrednika“ , rekao je Miler.

    Istaknuto je da će konačna investiciona odluka o “Južnom toku” biti doneta u novembru.

    Aleksej Miler je na sastanku odobrio pravila za gradnja gasovoda, kojima su u detalje predviđeni radovi na moru i kopnu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE