Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od ponedeljka u klupe, škole skoro spremne

    U 20 beogradskih škola prokišnjava krov, ali će do ponedeljka u većini njih problemi biti otklonjeni, tako da će nastava moći nesmetano da se obavlja, rekla je zamenica gradskog sekretara za obrazovanje Dragica Moro.
     
    „U velikom broju škola nije bilo kontakta vode i električnih instalacija. Verujem da će sve biti sređeno do ponedeljka, jer nećemo dozvoliti da situacija bude nebezbedna za decu“, izjavila je Moro.

    Ona je dodala da će skoro sve od 20 škola koje prokišnjavaju, nastaviti od ponedeljka izvođenje nastave prema planu i programu.

    Neke beogradske škole prokišnjavaju zbog velikog gomilanja snega na krovovima i leda koji je zapušio oluke, što je, nakon delimičnog otapanja, dovelo do prokišnjavanja i curenja vode. 

    U osnovnoj školi „Mihailo Petrović Alas“ krov je počeo da prokišnjava u ponedeljak, a tokom petka očekuju procenu štete. 

    Na drugom spratu ove beogradske osmoletke sliva se voda, a malter je otpao u tri učionice. 

    „Oluci su sanirani još u ponedeljak, a domar je uklonio sneg sa ravnog krova. Problem je sa kosim delom krova i tu led upravo uklanjaju vatrogasci“, rekla je direktora škole Vesna Nedeljković. 

    Prema njenim rečima, prizemlje i prvi sprat su funkcionalni i tu se održava nastava za najmlađe, dok će nastava za više razrede verovatno biti održavana u fiskulturnoj sali. 

    U osnovnoj školi „Drinka Pavlović“ od osam učionica koje su prokišnjavale, sada je situacija alarmantna u samo dve. 

    Električar koji je proverio instalacije u školi tvrdi da je ona bezbedna za održavanje nastave. Ipak, direktorka škole Milena Bićanin je naložila da se biblioteka i svečana sala škole pretvore u učionice u kojima će biti nadomešten prostor dve, još uvek mokre učionice. 

    Ona je naglasila da su svi pristupi školi očišćeni od snega i leda, oluci su očišćeni od leda, tako da će mališani najverovatnije moći u ponedeljak da krenu u školu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE