Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Početak izgradnje Duvanskog kombinata Podgorica do juna 2012.

    Izgradnja nove fabrike Duvanskog kombinata (DKP), koja će biti iza Distributivnog centra u Podgorici, počeće za dva do tri meseca, iako tender za taj posao još nije raspisan, saopštili su predstavnici Sindikata kompanije.
     
    Predsednik Sindikata DKP-a, Željko Vujadinović kazao je agenciji Mina-business da se malo kasni sa izgradnjom fabrike, ali su od Vlade dobili garancije da će se ona završiti.

    – Postoje neki tehnički problemi zbog kojih je odložena izgradnja fabrike, ali za dva do tri meseca očekujemo da radovi počnu – rekao je Vujadinović i dodao da se nada da će se plan i program realizacije završiti na način koji će zadovoljiti većinu zaposlenih.
     
    Prema njegovim rečima, idejno rešenje za izgradnju nove fabrike DKP-a je završeno, ali je potrebno da se završi i planska dokumentacija.
     
    – Najvažnije je da smo postigli dogovor da se sa ove lokacije ne ide do momenta dok se ne izradi nova fabrika – rekao je Vujadinović i dodao da tender za izgradnju fabrike još nije raspisan, ali da ga očekuju sa pribavljanjem planske dokumentacije.
     
    Nova fabrika bi, kako je planirano, trebalo da bude izgrađena na površini od oko 19,5 hiljada kvadrata. Za njenu izgradnju ostaje nešto više od 6 mil EUR od ukupno 13,2 miliona, koja su u junu 2010. godine dobijena od prodaje zemljišta na kojem se sada nalazi DKP.
     
    Od 13,2 mil EUR dobijana prodajom, pet miliona je potrošeno za izmirivanje dugovanja radnicima i isplatu

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE