Latino ritam na sutrašnjem koncertu Beogradske filharmonije - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Latino ritam na sutrašnjem koncertu Beogradske filharmonije

  Beogradska filharmonija i Piter Soave, umetnik na tradicionalnom argentinskom instrumentu bandeneonu, nastupiće sutra u Kolarčevoj zadužbini pod vođstvom brazilskog dirigenta Emilijana Patare, a na programu koncerta biće latino i španska muzika, najavili su organizatori.

  Patara je izjavio da su muzičari Filharmonije posvećeni, angažovani i da imaju dobar osećaj za popularnu muziku, što je od suštinskog značaja za uspeh koncerta.

  – Sva dela na programu su na različite načine “miks” popularne i klasične muzike. Bandoneonista Piter Soave je umetnik zapanjujućeg zvuka. Kada god sam imao priliku da sa njim nastupam, bio sam fasciniran. Ukratko, ovaj koncert Filharmonije zagrejaće ledeni Beograd – rekao je Patara.

  Na repertoaru koncerta iz Popularnog ciklusa su “Kubanska uvertira” Džordža Geršvina, filmska muzika Astora Pjacole “Bahijanas Brasiljeras” i “Vilja Lobosa” i De Faljin “Trorogi šešir”.

  U petak, 24. februara, Beogradska filharmonija zatvoriće Popularni ciklus koncertom na kome će nastupiti sa pijanistom Aleksandrom Madžarom i šefom dirigentom Muhajem Tangom.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE