Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Latino ritam na sutrašnjem koncertu Beogradske filharmonije

    Beogradska filharmonija i Piter Soave, umetnik na tradicionalnom argentinskom instrumentu bandeneonu, nastupiće sutra u Kolarčevoj zadužbini pod vođstvom brazilskog dirigenta Emilijana Patare, a na programu koncerta biće latino i španska muzika, najavili su organizatori.

    Patara je izjavio da su muzičari Filharmonije posvećeni, angažovani i da imaju dobar osećaj za popularnu muziku, što je od suštinskog značaja za uspeh koncerta.

    – Sva dela na programu su na različite načine „miks“ popularne i klasične muzike. Bandoneonista Piter Soave je umetnik zapanjujućeg zvuka. Kada god sam imao priliku da sa njim nastupam, bio sam fasciniran. Ukratko, ovaj koncert Filharmonije zagrejaće ledeni Beograd – rekao je Patara.

    Na repertoaru koncerta iz Popularnog ciklusa su „Kubanska uvertira“ Džordža Geršvina, filmska muzika Astora Pjacole „Bahijanas Brasiljeras“ i „Vilja Lobosa“ i De Faljin „Trorogi šešir“.

    U petak, 24. februara, Beogradska filharmonija zatvoriće Popularni ciklus koncertom na kome će nastupiti sa pijanistom Aleksandrom Madžarom i šefom dirigentom Muhajem Tangom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE