Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Teheran sa Moskvom pregovara o uvozu žitarica

    Iranski trgovci vode razgovore sa ruskim prodavcima o uvozu žitarica kojim bi izbegli sankcije koje su zapadne sile ranije uvele Islamskoj republici, izjavili su trgovinski izvori.
     
    Isti izvori navode da će se eventualna trgovina obaviti u ruskim rubljama kako bi se izbegle valutne zabrane EU i SAD uvedene Iranu zbog sporne namene nuklearnog programa.
     
    “U toku su razgovori između iranskih uvoznika i ruskih izvoznika o isporuci kukuruza i brašna sa kreditnim pismom sa nominalnom vrednošću izraženom u rubljama. Ovakav potez omogućava obavljanje bankovne isplate uprkos sankcijama”, rekao je jedan neimenovani iranski trgovac.
     
    Prema rečima izvora, iranski kupci takođe vode razgovore o uvozu kukuruza preko Iraka, izbegavajući zabrane isporučivanjem naručene robe trećoj strani.
     
    Zapad je u proteklih nekoliko godina uveo više faza sankcija Iranu usled zabrinutosti da Teheran pod okriljem civilnog nuklearnog programa pokušava da proizvede atomsko naoružanje. Iran negira optužbe i tvrdi da je program namenjen prvenstveno za stvaranje električne energije.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE