Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đuzi Stojiljkoviću uručena nagrada „Joakim Vujić“

    Glumcu Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću povodom obeležavanja 15. februara Dana kragujevačkog Teatra i najstarijeg srpskog pozorišta, u Kragujevcu uručena je Statueata „Joakim Vujić“ za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti Srbije.
     
    Dobitnik Statuete zahvalio je Kragujevcu, ali i onima koji su ga predložili za nagradu koju mu je uručio vršilac dužnosti direktora Knjaževsko-srpskog teatra Mirko Babić.
     
    „Za nagrade nikada nije kasno, pogotovu kada čovek oseća da malo klizi“, rekao je Stojiljković i istakao da je za njega statueta „Joakim Vujić“ velika nagrada.
     
    Stojiljković je, kako je ranije obrazložio žiri, jedan od prvih predstavnika moderne glume na srpskim scenama koji svoje umetničko delo bogati već šest decenija originalnim i samosvojnim stilom u brojnim ulagama koje je ostvario na pozorišnim scenama, radiju, telefiziji i filmu, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.
     
    Povodom obeležavanja 117 godina od osnivanja Teatra večeras će biti izveden multimedijalni program „Modernim jezikom predstaviti stari Kragujevac“ kada će glumici Gorici Popović biti uručen prsten sa likom Joakima Vujića, za doprinos razvoju kragujevačkog pozorišta. Takođe, biće uručene i godišnje nagrade Teatra, a dobitnici su glumac Miloš Krstović i muzički urednik Dragoslav Tanasković.
     
    Nagrada je jedino Stojiljkoviću urečena danas, jer glumac večeras igra u predstavi i ne može da prisustvuje svečaosti u kragujevačkom pozorištu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE