"Siemens" gradi podvodni kabl između Engleske i Škotske - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Siemens” gradi podvodni kabl između Engleske i Škotske

  Nemački industrijski džin “Siemens” saopštio je danas da je dobio posao vredan više od milijardu evra, za polaganje kabla po dnu Irskog mora koji će povezivati elektromreže Engleske i Škotske.
   
  Taj projekat, koji će “Siemens” realizovati u konzorcijumu sa italijanskom kablovskom kompanijom “Prismian”, vredan je ukupno 1,1 milijardu evra (1,4 milijarde dolara) i biće okončan krajem 2015, navedeno je u saopštenju.

  Korisnici tog kabla biće britanski operater elektromreže “National grid electricity transmission” i škotski operater “Scottish power transmission”, prenela je u četvrtak francuska novinka agencija AFP.
   
  Konzorcijum će izgraditi podvodni kabl dužine 420 kilometara, kao i trafostanice na oba kraja kabla kojim će se prenositi struja u oba smera. To će biti prvi podvodni dalekovod od 600 kilovolti, ukazao je “Siemens”.
   
  – To će biti prva podvodna veza prenosnog kapaciteta od 2.200 megavata, što je jednako proizvodnji struje u dve velike elektrane – rekao je direktor “Siemensove” podružnice za prenos struje “Siemens energy” Udo Nihage.
   
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE