Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Najneobičnije mesto za kućicu

    Manifest Destiny! predstavlja još jedno čudo arhitekture kao stvoreno za moderne istraživače koji traže mesto na neosvojenoj teritoriji, kako bi na njemu uspostavili novi dom usred preostalih urbanih praznina u San Francisku.
     
    Privremena rustiklana kabina našla je svoje mesto na zidu sa strane hotela Des Arts, lebdi iznad restorana Le Central kao anomalijski izdanak savremenog grada. Koristeći arhitektonski stil iz 19. veka i starinski građevinski materijal, ova struktura je ujedno posveta romantičnom duhu zapadnjačke divljine i komentar na oholost zapadnjačke arhitekture i njeno pohlepno ‘proždiranje’ svega što joj se nađe na putu.
     
    Instalacija ostati na svom sadašnjem mjestu sve do oktobra ove godine.Reč je o prostoru 2,13 metara širokom, 2,44 metara dubokom i 3,35 metara visokom, a nalazi se na otprilike 12 metara visine. Okvir kabine napravljen je od aluminijuma, dok je eksterijer završen sa stotinjak godina starim drvetom iz Ohaja. Na krovu se nalazi solarna ćelija koja se tokom dana puni, a tokom noći osvjetljava kabinu težine 453.5 kilograma.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE