Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (Ne)pristojna ponuda Grcima


    Predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl predložio je da Grčka proda svoja ostrva Turskoj u cilju saniranja budžeta.

    Lajtl je u intervjuu bečkom nedeljniku Profil objasnio da bi visokozadužena Grčka trebalo Turskoj da proda nenaseljena i daleka ostrva.

    „Turska bi bila veoma zainteresovana. Odustajanje od delova sopstvenog suvereniteta bio bi znak zahvalnosti za pomoć“, rekao je Lajtl.

    Lajtl je rekao i da svakim novim paketom pomoći u celoj Evropi raste antigrčko raspoloženje.

    Grčka očekuje da joj Evropska unija (EU) i Međunarodni monetarni fond (MMF) odobre drugi paket pomoći za spasavanje u visini od 130 milijardi evra, koji je uslovljen dogovorom vlade u Atini sa međunarodnim privatnim poveriocima koji bi trebalo da otpišu oko 100 milijardi kredita koji su dali toj zemlji.

    Povrh toga, Grčka treba da sprovede drakonske mere štednje, koje podrazumevaju smanjivanje plata i otpuštanje zaposlenih u javnom sektoru.

    U utorak su ministri finansija evrozone odložili donošenje odluke o isplati drugog paketa pomoći za spasavanje te prezadužene zemlje. Grčki dugovi dostižu 360 milijardi evra.
     
    Grčkoj je drugi paket pomoći, vredan ukupno 230 milijardi evra, neophodan kako bi izbegla da bankrotira kad na naplatu 20. marta stignu obveznice vredne 14,5 milijardi evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE