EPS nagrađuje radnike zbog rada u otežanim uslovima - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EPS nagrađuje radnike zbog rada u otežanim uslovima

  Oko 15.000 zaposlenih u Elektroprivredi Srbije dobilo je dodatak na platu, od 15.000 do 20.000 dinara, kao nadoknadu za rad u otežanim uslovima.
   
  Kako piše Pres, predlog je došao od EPS-a, a dodatak je isplaćen jednokratno i samo radnicima koji su po zimi radili na otvorenom.
   
  Predsednik sindikata i član UO EPS-a, Milan Đorđević, kaže za naš list da se radi o radnicima koji su u uslovima energetske krize u Srbiji radili i na – 18 stepeni kako bi očuvali energetsku stabilnost Srbije.
   
  “Mislim da je na to potrošeno oko 300 miliona dinara i ti ljudi su pravično dobili taj stimulans, jer su radili u zaista stravičnim uslovima i na jezivoj hladnoći”, rekao je Đorđević. 

  U kabinetu premijera Mirka Cvetkovića takođe su naglasili da dodatak na platu nisu dobili svi, već samo oni koji su radili napolju, u otežanim uslovima. 

  “Pre svega, to se odnosi na rudare i montere Elektrodistribucije. Odluku je doneo UO EPS-a, a Vlada Srbije je dala saglasnost. Treba napomenuti i da se ne radi o budžetskom novcu, već o sredstvima EPS-a”, rečeno je u kabinetu premijera.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE