Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nagrade pisaca za filmove „Ponoć u Parizu“ i „Potomci“

    Filmovi „Ponoć u Parizu“ i „Potomci“ osvojili su glavne nagrade američkih filmskih i televizijskih pisaca, prenose agencije.
     
    Sinoćnja dodela nagrada pisaca poslednja je u nizu esnafskih nagrada uoči dodele Oskara iduće nedelje.

    Režiser i scenarista Vudi Alen nagradu je dobio za najbolji scenario za film „Ponoć u Parizu“ – priču o mladom piscu u Parizu koji se bavi problemom ljubavi.

    „Potomci“, priča o čoveku koji pokušava da sačuva porodicu koja se raspada posle bolesti majke, dobio je nagradu za najbolji adaptirani scenario. Nagradu su dobili Aleksander Pejn, Net Fakson i Džim Raš.

    Sinoćnje nagrade mogle bi da povećaju šanse ovih filmova za Oskare, jer većina članova udruženja pisaca takođe su i članovi američke Akademije za film i nauku koja dodeljuje Oskare 26. februara. 
     
    Esnafska udruženja ranije ove godine su nagrade dodelila i drugim filmovima. Udruženja reditelja i producenata izdvojila su „The Artis“ (Umetnik) za najbolji film, ali to ostvarenje nije bilo u konkurenciji kod pisaca jer je reč o francuskom delu. Udruženje filmskih glumaca izdvojilo je ansambl filma „Služavke“, dok su pisci ocenili da je bolje adaptiran scenario „Potomaka“ nego „Služavki“.

    Film „Služavke“ ipak je sinoć dobio specijalnu nagradu za borbu za građanska prava. Nagrada je uručena scenaristi i reditelju Tejtu Tejloru.

    Za najbolju TV dramu proglašeno je ostvarenje „Breaking Bad“, dok je za najbolju komediju nagradu dobila serija „Modern Family“. Najbolja nova serija, prema mišljenju scenarista je „Homeland“.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE