Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada RS dala koncesiju Andrićgradu

    Vlada Republike Srpske donela je rešenje o dodeli koncesije na gradsko građevinsko i vodno zemljište koje bi se koristilo za izgradnju objekata i drugih sadržaja radi realizacije projekta izgradnje naselja „Andrićgrad“ u Višegradu.

    Prošle godine Vlada RS-a, firma Emira Kusturice „Lotika“ i Opština Višegrad formirale su zajedničko preduzeće „Andrićgrad“. Kako većinski kapital u formiranom preduzeću ima Kusturica, režiser će imat ikoncesiju na ukupnoj površini od  30.913 metara kvadratnih.
     
    U rešenju, koje je objavljeno u „Službenom glasniku RS-a“ kabinet Aleksandra Džombića navodi da prihvata ponudu „Andrićgrada“ d.o.o Višegrad za dodelu koncesije na više desetina kvadrata na javnom vodnom dobru reka Drina i Rzav. Koncesiju je Vlada RS-a dala i na katastarsku jedinicu podvedenu pod „Nasip“ dvorište površine 1.808 metara kvadratnih, kuću i zgradu površine 121 metara kvadratnih, kao i „Sportski centar Ušće“, površine 22.267 metara kvadratnih.

    Vlada RS-a je odlučila da je koncesionar dužan uplatiti u korist budžeta RS-a jednokratnu naknadu za koncesiono pravo u iznosu od 52.569 KM.

    „Za korišćenje koncesije platiće naknadu koja iznosi 2,2 posto od godišnjeg brutoprihoda nastalog korišćenjem javnog dobra na račun budžeta RS-a“, navodi izvršna vlast RS-a.

    Projekt izgradnje „Andrićgrada“ realizira se po ideji režisera Emira Kusturice, a prema ranijim najavama koštaće oko 15 miliona evra. Izgradnja „Andrićgrada“ u Višegradu počela je 28.juna prošle godine, a Vlada RS-a je nedugo zatim donela odluku kojom korisnika sredstava za izgradnju prve faze izgradnje „Andrićgrada“ u Višegradu oslobađa primene Zakona o javnim nabavkama BiH.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE