Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Antonio Banderas u novom filmu glumi slavnog Pikasa

    U novom biografskom filmu „33 dana“ koji će pratiti život legendarnog slikara Pabla Pikasa, Antonio Banderas igraće glavnu ulogu.
     
    Radnja filma prati život proslavljenog umetnika tokom 33 dana stvaranja njegovog najpoznatijeg dela, maestralne „Gernike“ koja je danas izložena u muzeju „Reina Sofia“ u Madridu.
     
    Film se neće fokusirati samo na Pikasov kreativni proces stvaranja, nego i na komplikovanu ljubavnu priču između njega i njegove velike ljubavi, francuske umetnice Dore Mar.
     
    – Pikaso je lik koji me proganja već dugo i do sada sam uvek odbijao da ga igram. Zaslužuje svu moju pažnju. Rođen sam nekoliko ulica dalje od mesta gde je on rođen, a podreća me na mene: prevazilazi prepreke, kao veoma mlad je otišao iz Malage. Imao sam tu sreću da nedavno, sasvim slučajno upoznam njegovu ćerku Palomu i ona mi je otkrila da Pikaso zapravo nikada nije napustio ideju da se vrati u Malagu – izjavio je Banderas.
     
    Scenario filma potpisuju Karlos Saura, Elias Kereheta i francuski pisac Luis-Čarls Siržak. Saura će biti zadužen i za režiju, a film će se snimati ovog leta u Parizu i Gerniki.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE