Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Sabor lovaca Srbije na Zlatiboru

Jubilarni 30. Sabor lovaca Srbije održaće se od 23. do 26. februara na Zlatiboru, u okviru kojeg će se održati tradicionalni lov na vuka i takmičenje u streljaštvu.
 
Na strelištu “Zova” takmičenje će biti organizovano u pet disciplina – Memorijal “Dušan Bojović” pokretna meta (silueta vuka), Memorijal “Slavko Dondur” nepokretna meta (silueta srndaća), Memorijal “Dr Vojkan Jovanović” glineni golubovi, KUP “Prvi Partizan” 400 metara i vazdušna puška – lovački podmladak.

Pored tih takmičenja na strelištu će biti priređen i pečen vo na ražnju i drugi zlatiborski specijaliteti, duvački orkestar i drugi programski sadržaji.
 
Uveče 24. februara, predviđena je svečana akademija povodom 30 godina saborovanja i 110 godina lovačkog udruženja „Zlatibor” iz Čajetine u hotelu „Dunav”, gde će biti predstavljena i promocija monografije Sabora.

U subotu 25. februara, planiran je lov na vuka, koji će uveče biti završen lovačkim balom uz muzički program, u “Palisadu” , gde će biti proglašeni pobednici, a narednog dana, sledi tradicionalni lov na lisice sa goničima.
 

What's your reaction?

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE