Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tatonovi će podneti tužbu protiv Srbije

    Roditelji Brisa Tatona, francuskog navijača ubijenog u Beogradu 2009. godine, pokrenuće sudski postupak protiv države Srbije radi nadoknade štete, saopštilo je Udruženje Bris na svom sajtu.

    „Naše poslednje sredstvo sada će biti pokretanje postupka za nadoknadu štete protiv države Srbije zbog teških propusta u poštovanju bezbednosnih propisa i obezbeđenju ljudstva prilikom održavanja sportskog susreta“, ističe se u saopštenju.

    Brisovi roditelji u tekstu insistiraju na „nasilničkom ponašanju nekih srpskih navijača sa čim su vlasti vrlo dobro upoznate“, prenosi AFP.

    Prema tekstu, roditelji Brisa Tatona su u januaru sa „dubokom tugom“ primili odluku o smanjenju kazni određenih okrivljenima za ubistvo njihovog sina i rekli da će njihov advokat u Srbiji „pokrenuti proceduru u tom smislu“.

    Krajem januara, Apelacioni sud u Beogradu znatno je smanjio zatvorske kazne na koje je osuđeno 14 osoba za ubistvo Brisa Tatona.

    U januaru prošle godine, pred prvostepenim sudom protiv njih su izrečene kazne u trajanju od četiri do 35 godina zatvora, koje su sada smanjene na dužinu od četiri do 15 godina zatvora.

    Bris Taton je brutalno ubijen 17. septembra 2009. godine u Beogradu, gde je došao da prisustvuje fudbalskoj utakmici u kojoj je tim iz Tuluza, čiji je navijač bio, igrao protiv beogradskog Partizana u okviru Evropske lige, podseća AFP.

    Nekoliko sati pred početak fudbalskog susreta, Brisa Tatona i njegove drugove napali su, krajnje nasilnički, srpski najvijači u centru Beograda. Podlegavši teškim povredama glave i grudnog koša, 28-godišnji Bris je umro 29. septembra u bolnici u Beogradu.

    Ova drama je znatno uzburkala javnost u Francuskoj, ali i u Srbiji, ponovo skrećući pažnju na nasilnost srpskih navijača, zbog koje je i sam predsednik Srbije Boris Tadić izrazio zabrinutost.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE