Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dunavom ka Beogradu dolazi još 20 kilometara leda!

    Dunavom ka Beogradu nadolazi još 20 kilometara leda, ali se ne očekuje da taj led izazove posledice, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće “Beogradvode”.


    U Beogradu je najkritičnije područje oko hotela Jugoslavija i na Zemunskom keju, gde je juče udarom leda uništena marina Nautičkog kluba Zemun, havarisano 100 čamaca i oštećeno 80 odsto splavova.
     
    – Tri broda potiskivača leda, “Aleksandar”, “Topola” i “Kaplar” koje su angažovale “Beogradvode”, nastavljau da razbijaju led na desnoj obali kod hotela Jugoslavija, gde je najkritičnije. Razbijanjem leda ti brodovi otvaraju put za led koji će Dunavom kako se očekuje doći do Beograda do kraja dana – navele su “Beogradvode”.
     
    Da bi se razbijanje leda nastavilo, bilo je neophodno da se na rekama najpre ponovo uspostavi takozvani ledostaj što se i dogodilo sinoć oko 20 sati.
     
    – Zahvaljujući angažovanju ekipa “Beogradvoda” i potiskivača, sprečene su rizične situacije vezane za beogradske mostove i smanjene mnogo veće posledice od onih koje su se juče dogodile u razarajućem naletu santi leda na Dunavu – navele su Beogradvode.
     
    Ekipe Službe za hitne intervencije Beogradvode na Zemunskom keju pružaju pomoć vlasnicima splavova.
     
    – Izuzetno je važno što se uspelo da svi splavovi ostanu uz obalu, kao i to što je nedavno obnovljena obaloutvrda između restorana “Šaran” i “Venecija”, skrenula veliku količinu leda van rukavca, čime je sprečena katastrofa velikih razmera. Da obnovom i izgradnjom zabrana na Zemunskom keju ovo nije sprečeno, led bi odneo sve splavove, pa i sam restoran “Venecija” – navele su “Beogradvode”.
     
    Šteta bi, međutim, bila neuporedivo manja da su vlasnici čamaca svoja plovila na vreme izvezli na obalu i da su vlasnici plutajućih objekata – splavova preduzeli sve mere koje su bili dužni da sprovedu, ukazali su u “Beogradvodama”.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE