Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predsednik NUNS-a: Stanje slično onom u vreme Miloševića

    Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović upozorio je da je srpsko novinarstvo u „nikad gorem“ stanju i kritikovao Vladu Srbije što još nije počela primenu Medijske strategije.

    U intervjuu za leskovački nedeljnik „Nova naša reč“, Obradović je na pitanje o stanju u srpskom novinarstvu rekao da se ono danas, po mnogim parametrima, može meriti samo s periodom vladavine Slobodana Miloševića.

    „Pritisci na medije, kontrola medija, težak materijalan položaj novinara, srozavanje novinarskih standarda – to je ono što danas karakteriše srpsko novinarstvo“, ukazao je predsednik NUNS-a.

    On je istakao da posebno zabrinjava to što država izbegava da primenjuje Zakon o državnoj pomoći koji zabranjuje svaku državnu pomoć kojom neki subjekt na tržištu stiče privilegovan položaj.

    „Vlada je, naime, već opredelila sredstva za Novinsku agenciju Tanjug, čime se druge dve agencije, Beta i Fonet, dovode u neravnopravan položaj“, ukazao je Obradović.

    Prema njegovim rečima, ne postoji politička volja da se uvede red u medijski sektor i da mediji, kao što je to slučaj u državama s razvijenom demokratijom, zauzmu značajan kontrolni položaj.

    „U strogo kontrolisanom haosu najlakše je manipulisati i medijima i novinarima i zato se ovakvo stanje svesno održava“, zaključio je predsednik NUNS-a.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE