Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatski mlekari odbili evropsku cenu, protest se nastavlja

    Hrvatski savez udruženja proizvođača mleka odbio je danas predlog mlekarske industrije za definisanje otkupne cene mleka i najavio nastavak protesta.
     
    Predsednik Saveza Igor Rešetar rekao je da proizvođači traže otkupnu cenu mleka kao prosek svih zemalja Evropske unije, a ne kao što nudi „Kroacijastočar“, otkupnu cenu kao prosek zemalja EU, najvećih izvoznika gotovih mlečnih proizvoda u Hrvatsku.

    On je naveo da proizvođači traže postizanje tripartitnog dogovora o otkupnoj ceni mleka između proizvođača, prerađivača i Ministarstva poljoprivrede.
     
    Iz Privrednog interesnog udruženja „Kroacijastočar“ saopšteno je da je mlekarska industrija spremna da definiše evropsku otkupnu cenu mleka, te da su pozvali udruženja proizvođača na što skorije postizanje kompromisnog dogovora i obustavu svih aktuelnih i najavljenih protesta.

    Mlekare okupljene u ovom udruženju spremne su da podrže otkupnu cenu mleka kao prosek zemalja EU, najvećih izvoznika gotovih mlečnih proizvoda u Hrvatsku, a to su Nemačka, Slovenija, Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska.

    Hrvatski proizvođači mleka protestuju od 14. februara tražeći povlačenje otkupne cene svežeg sirovog mleka za februar od 2,30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego do sada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE