Nastavlja se "Popularni ciklus" Filharmonije - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nastavlja se “Popularni ciklus” Filharmonije

  Beogradska filharmonija će u petak 24. februara u sali Kolarčeve zadužbine održati koncert iz “Popularnog ciklusa”, sa šefom dirigentom Muhajem Tangom i pijanističkim super-starom Aleksandrom Madžarom.


  Izvodeći “Tila Ojlenšpigela”, simfonijsku poemu R. Štrausa, Mocartov koncert za klavir i orkestar br. 25 i “Posvećenje proleća” I. Stravinskog, Beogradska filharmonija će održati treći koncert sa šefom dirigentom u ovoj sezoni.

  “Ovaj program je veliki izazov za svaki orkestar – tu je Stravinski, otac moderne muzike, čije je ‘Posvećenje proleća’ bilo revolucionarno pre jednog veka kada je nastalo, a sada je jedno od kapitalnih dela i za muzičare koji ga izvode i za publiku. Sa druge strane, Til Ojlenšpigel, koga je Štraus stvarao skoro u isto vreme, ima potpuno drugačiji muzički i stilski izraz. Recimo da ćemo na ovom koncertu ispričati jednu priču, samo na ruski i na nemački način”, najavio je Tang.

  Posle tromesečnog rada na zahtevnim produkcijama dva Rosinijeva dela u Ciriškoj operi, Tang je došao u Beograd, odakle ga put vodi na turneju po Kini sa Ciriškim kamernim orkestrom.

  Aleksandra Madžara, nekadašnjeg vunderkinda, a današnjeg pijanističkog super-stara, beogradska publika dobro poznaje. Sa Beogradskom filharmonijom nastupao je više puta, a poslednji put pre tri godine.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE