Glumac Nenad Jezdić dobio tri zlatne medalje za rakije - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Glumac Nenad Jezdić dobio tri zlatne medalje za rakije

  Jedan od naših najboljih glumaca, Nenad Jezdić, sada je i jedan od naših najboljih proizvođača rakije, nakon što je komisija za ocenjivanje vina i jakih alkoholnih pića 79. poljoprivrednog sajma u Novom Sadu odlučila da danas dodeli tri zlatne medalje “Destileriji Jezdić” za rakije: šljivu, višnju i medicu.
   
  „Sa mnogo sumnje sam se prijavio, smatrajući da je možda rano za javno izlaganje i da bi trebalo da rakija još neko vreme bude u buradima,“  kaže Jezdić. „Ali znatiželja me vukla. Hteo sam da vidim gde sam trenutno po kvalitetu, na kojoj lestvici, jer tu se ocenjuju i boja, ukus, bistrina… Prosto ne možete da odolite želji da saznate šta je zahvaljujući vašem trudu i radu nastalo od voća koje ste zasadili. Nadao sam se dobroj oceni, ali ni sanjao nisam o zlatnoj medalji. Veliko je zadovoljstvo za svakog velikog proizvođača rakije ovakvo priznanje, a kamoli za jednog glumca koji je odnedavno u ovom društvu.“
   
  Popularni glumac je na dedovini, u seocetu kraj rodnog Valjeva, pre deset godina posadio prve voćke, a zatim sagradio i destileriju. Imanje se iz godine u godinu širilo i sada na 15 hektara zemlje rastu šljive, tu se prerađuju, frementišu i destilišu. Mala radionica još je u izgradnji, ali kazani se pretaču, burad se pune. Rakije “darosava”, “leposava” i “dikosava”, kako ih je nazvao gazda Jezdić, “već se isporučuju na nekoliko adresa. Prodaju se “bojažljivo” u nekoliko restorana.
   
  Popularni glumac je najavio da se će rakija uskoro postati i proizvod i da će se tada naći i u prodaji.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE