Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    E.ON će ubuduće više ulagati u vetrenjače

    Najveći nemački energetski koncern E.ON najavio je promenu strategije poslovanja koja predviđa da se ubuduće usmeri na izgradnju priobalnih vetro parkova.
     
    E.ON planira da u narednih pet godina u projekte za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora investira sedam milijardi evra. Sredstva za projekte namerava da obezbedi od konzervativnih investitora, među kojima su penzijski fondovi i društva za reosiguranje, preneo je nemački dnevnik financial Times Deutschland.
     
    Obezbeđivanje sredstava iz eksternih izvora omogućiće koncernu da realizuje veće projekte. Razgovori sa investitorima su već počeli, rekao je šef filijale E.ON-a za klimu i obnovljive izvore Mike Vinkel.

    Park Amrumbank vest u Severnom moru vredan oko milijardu evra, trebalo bi da prvu energiju isporuči 2015. godine. Istovremeno se pripremaju dva velika projekta na otvorenom moru. Energetski projekti u priobalnim oblastima se ipak realizuju polako. Problemi se javljaju sa njihovim priključenjem na razvodnu mrežu na kopnu. Nedostaju kablovi, kojima bi se struja preko mora dopremila potrošačima.  Javlja se nedostatak tehnike, a operater mreže Tenet nema dovoljno investicionih sredstava da bi mogao da drži korak s proizvođačima primarne energije.

    Ipak, izgradnja morskih energetskih parkova u Evropi se nastavlja. Godine 2010. porast instalisane snage vetrogeneratora dostigao je 883 megavata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE