Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Memorandum o agrarnoj saradnji Srbije i Kanade


    Vlade Srbije i Kanade potpisale su danas u Beogradu memorandum o razumevanju koji će omogućiti unapređenje proizvodnih kapaciteta u srpskom stočarstvu, i to pre svega kroz unapređenje rasnog sastava grla.
     
    Memorandum su u Vladi Srbije potpisali ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović i ambasador Kanade Roman Vaščuk.
     
    Ministar Petrović je ukazao da stočarstvo trenutno čini svega 30 odsto poljoprivredne proizvodnje u Srbiji, a cilj je da to učešće bude duplirano i iznosi 60 odsto, što će doprineti povećanju proizvodnje mesa, mleka i jaja.
     
    „Srbija u ovom trenutku ima manjak dobre stoke, rasni sastav grla treba da bude promenjen što je pre moguće“, naglasio je on, napominjući da je reč o vrlo složenom i komplikovanom procesu.
     
    Petrović je ukazao da će današnjim potpisivanjem memoranduma i stvaranjem formalnog okvira za unapređenje saradnje taj proces biti ubrzan, naglašavajući da Kanada ima izuzetno kvalitetnu produkciju dobrog genetskog materijala u stočarstvu.
     
    Kanadski ambasador je istakao da ta zemlja prepoznaje potencijal Srbije kao proizvođača visokokvalitetne hrane za zemlje u okruženju i Evropi, zbog čega želi da pomogne u unapređenju njenog proizvodnog kapaciteta u govedarstvu, proizvodnji mleka, svinjarstvu, kao i ostalim oblastima stočarstva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE