Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uručeni prvi ugovori o subvencionisanim stambenim kreditima

    Ministar prostornog planiranja Oliver Dulić uručio je danas građanima prve ovogodišnje ugovore o subvencionisanim stambenim kreditima koje država daje za kupovinu novoizgradjenih stanova ili objekata u izgradnji.

    „Ovo je jadan od najpovoljnijih modela stambenog subvencionisanja koji je u Srbiji postojao u nekoliko poslednjih godina, ako ne i najpovoljniji“, rekao je Dulić nakon uručivanja ugovora.

    „Potrudili smo se da se postigne onaj nivo mesečne rate koji je približan prosečnoj kiriji“, naveo je on. Srbija je, kako je dodao, u poslednjih 30 godina sprovela najveću akciju stanogradnje u kojoj je do sada počela izgradnja 5.000 stanova.

    Direktorka Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita Vesna Ćirić navela je da je 5.000 korisnika kredita došlo do stana kroz subvencionisane kredite.

    Izmenom uredbe o subvencionisanju stambenih kredita od 19. januara učešće je smanjeno sa 10 na pet odsto, izbrisana je starosna granica od 45 godina starosti za podnosioca zahteva za kredit, a povećan je maksimalni limit neto-plate korisnika kredita i njegovog bračnog druga pojedinačno sa 120.000 na 150.000 dinara.

    Najviši iznos kredita je 100.000 evra, maksimalni rok otplate 30 godina, a korisnik kredita ne sme imati više od 70 godina pri isplati poslednje rate kredita.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE