Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Adel neprikosnovena i na dodeli Brit nagrada

    Soul pevačica Adel trijumfovala je na dodeli Brit muzičkih nagrada, osvojivši dve – za album godine i najbolju britansku solo umetnicu. Kako prenose agencije, drugi favorit, Englez Ed Širan sinoć je takođe osvojio dva trofeja, uključujući nagradu za najboljeg britanskog muškog solo umetnika.

    Protekla godina bila je dramatična za londonsku pevačicu Adel. Njen drugi album „21“ osvojio je prošle sedmice šest Gremija i samo u SAD prodat je u više od 6 miliona primeraka. Pevačica je, međutim, u novembru morala da ode na operaciju glasnih žica ali je njeno moćno izvođenje singla „Rolling in the Deep“ u londonskoj O2 areni sinoć izbrisalo sve strahove da bi mogla da izgubi glas.

    „Bila je to neverovatna godina“, rekla je Adel dok je uzimala statuu od pop zvezde Kajli Minog.

    Adel je nagradu za najbolji singl izgubila od dečačkog benda „One Direction“ i njihove pesme „What Makes You Beautiful“ ali je ipak dobila priznanje za album godine, a tu nagradu joj je uručio Džordž Majkl koji se vratio na scenu posle opasne upale pluća koju je zaradio u decembru.

    Na sinoćnjoj ceremoniji odata je počast i dvema velikim divama – Vitni Hjuston i Ejmi Vajnhaus.

    Širan je trijumfovao u kategorijama solo umetnik i proboj godine. Iako ga kritičari ne vole, 21-godišnji kantautor ima legiju obožavalaca zahvaljujući svojim onlajn izdanjima i ogromnoj svetskoj turneji. Širan se primajući nagrade zahvalio svom menadžeru što je „bubuljičavog, buckastog, crvenokosog tinejdžera“ pretvorio u dobitnika Brit nagrade.

    Na sinoćnjoj dodeli nagrada nastupili su „Coldplay“, pobednici Adel i Širan, „Florence and the Machine“, Noel Galager, Bruno Mars i Rijana.

    Kada je reč o modnim akcentima, frontmen benda „Blur“ Dejmon Olbarn pojavio se u džinsu i kapi, Noel Galager u kožnoj jakni, dok je glumac Rej Vinston imao trodelno odelo. Među ženama se izdvojila Kajli Minog u neboplavoj haljini, internet senzacija Lana Del Rej u dugoj crvenoj haljini i Florens Velč iz grupe „Florence and the Machine“ u čipkanoj haljini boje kajsije koju je dizajnirala Sara Barton iz kuće „Aleksandar Mekvin“.

    „Coldplay“ su sinoć četvrti put dobili nagradu za najbolju britansku grupu, dok su „Foo Fighters“ proglašeni za najbolju međunarodnu grupu. Bruno Mars je dobio trofej kao najbolji međunarodni solo umetnik, a u ženskoj kategoriji nagradu je dobila Rijana, drugi put za redom. Lana Del Rej je proglašena za najbolji međunarodni proboj, dok je grupa „Blur“ dobila specijalnu nagradu za doprinos muzici.

    Većinu Brit nagrada bira više od 1.000 muzučara, kritičara i zaposlenih u muzičkoj industriji, dok nekoliko nagrada bira publika.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE