Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za subvencionisane stambene kredite obezbeđeno još 500 mil dinara

    Vlada Srbije obezbedila je dodatnih 500 miliona dinara za subvencionisane stambene kredite u 2012. godini, tako da će za te namene ukupno biti na raspolaganju 1,7 milijardi dinara, izjavio je danas resorni ministar Oliver Dulić, koji je uručio prvih 11 ugovora za ovogodišnje subvencionisane kredite pod povoljnijim uslovima.

    Predstavnici Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita istakli su da su do sada potpisali ugovore sa 11 banaka i da očekuju da će u narednih nekoliko dana potpisati ugovor sa još desetak novih banaka.

    Ranije smo najavili da će Nacionalna korporacija za subvencije u 2012. imati na raspolaganju biti 1,2 milijarde dinara, za osiguranje stambenih kredita, ali smo u međuvremenu pronašli još 500 miliona, rekao je Dulić.

    On je istakao da će zahvaljujući tim dodatnim sredstvima, još nekoliko stotina porodica imati mogućnost da dođe do stana, pod uslovima koji su najpovoljniji u poslednjih nekoliko godina.

    Dulić je rekao da subvencionisani stambeni kredit može da se dobije za bilo koji grad u Srbiji i da u Beogradu to ne mora da bude samo stan u novom naselju u izgradnji u naselju „Stepa Stepanović“ na Voždovcu, gde se nekad nalazila kasarna.

    S obzirom na to da se taj projekat realizuje u okviru državnog programa pomoći građevinarstvu u uslovima krize, Dulić je istakao da je bitno samo da je reč o novogradnji, jer na taj način država želi da poveća tražnju za novim stanovima i obezbedi građevinarima posao.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE