Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kikinda dobija dve zgrade sa 60 socijalnih stanova

    Predstavnici opštine Kikinda, Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, JP Opštinska stambena agencija i republičke Agencije, potpisaće ovih dana ugovor o transferu sredstava kojim će se finansirati izgradnja 60 socijalnih stanova u Ulici Pere Segedinca – najavio je direktor JP Opštinska stambena agencija Milorad Mandić, i precizirao da će 40 stanova biti ponuđeno u zakup, dok je preostalih 20 namenjeno neprofitnoj prodaji.

    Očekuje se da prva od dve planirane dvospratne zgrade sa potkrovljem i tridesetak stanova, bude gotova do kraja godine.

    Dinamika realizacije ovog projekta podrazumeva period od 2012. do 2014. godine. Površina stanova kretaće se od 25 do 75 kvadratnih metara. Pravo da ih koriste, uz plaćanje mesečne kirije koja će se kretati od 1,2 do 1,5 evra po kvadratnom metru, imaće porodice i pojedinci sa malim i srednjim primanjima od 35.000 do 70.000 dinara. Lokacijske dozvole za ove stanove smo pribavili. Pozivamo građane da nam se jave kako bi stekli uvid ko je zainteresovan za zakup ili otkup. Planiramo da od 1. do 15. marta anketiramo građane koji žele da na ovaj način reše stambeno pitanje. Nakon toga će uslediti raspisivanje javnog oglasa za projektnu dokumentaciju i pristupiti odabiru izvođača radova – najavio je Mandić.

    Cena kvadratnog metra stambenih jedinica namenjenih neprofitnoj prodaji kretaće se između 520 i 550 evra, a stanari će tek nakon pet godina boravka u njima steći pravo da ih otuđe.

    Kamata za kupovinu stana biće fiksna i iznosiće 4%, a otplata će biti na maksimalno 20 godina. Među četiri smo stambene agencije u Srbiji koje su prve dobile licencu za obavljanje ovakvog posla. To je i potvrda da smo na vreme prepoznali značaj formiranja Opštinske stambene agencije. U suprotnom, ne bismo mogli da učestvujemo u ovom projektu. Očekujem da projektom javnog vlasništva dobijemo još neki stambeni objekat. Stanovi koji će biti izdavani u zakup ostaće u trajnom vlasništvu lokalne samouprave – rekao je Mandić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE