Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Protesti na Tajvanu oko američke govedine

    Tajvanski aktivisti su danas ispred američke misije u Tajpehu organizovali demonstracije zbog pokušaja administracije u Vašingtonu da u pregovore o slobodnoj trgovini s Tajvanom uključe i pitanje tajvanskih restrikcija uvoza govedine tretirane kontroverznim aditivom.
     
    Reč je o „raktopaminu“, dodatku stočnoj hrani koji ima za cilj podsticanje stvaranja manje masnog mesa.

    „Raktopamin“ je zabranjen na Tajanu, u Narodnoj Republici Kini, Evropskoj Uniji i mnogim drugim zemljama zbog rizika koji predstavlja za ljudsko zdravlje, ali je dozvoljen u 26 država sveta, uključujući SAD, Kanadu i Brazil.
     
    Prošle godine Tajvanci su povukli s domaćeg tržišta američko meso za koje je utvrđeno da sadrži sredstvo za podsticanje rasta „optafleks“ (za goveda) i „pejlin“ (za svinje).

    Kao i mnoge druge vlade sveta, i tajvanska je 2003. zabranila uvoz američke govedine, kada je i u SAD utvrđena bolest ludih krava. Zabrana je 2006. ublažena time što je dozvoljen uvoz američke govedine bez koske.

    Oktobra 2009. su tajvanske vlasti dozvolile i uvoz američke govedine s koskama, goveđih iznutrica i mlevene govedine, međutim, morale su da povuku tu odluku pod pritiskom protesta javnosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE