Privrednici sa juga Srbije uzimaju najnepovoljnije kredite - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Privrednici sa juga Srbije uzimaju najnepovoljnije kredite

  Mala i srednja preduzeća iz Pčinjskog okruga za pokretanje biznisa i unapređenje poslovanja najčešće uzimaju najnepovoljnije bankarske kredite, izjavio je danas koordinator vranjskog odeljenja Privredne komore Leskovac Branislav Popović.


  On je agenciji Beta rekao da privrednici u manjoj meri uzimaju kredite Fonda za razvoj, a da svi imaju problem sa obezbeđenjem garancija i otplatom kredita.
   
  Popović je rekao da mala i srednja preduzeća s juga Srbije imaju dodatnih problema sa obezbeđivanjem garancija za dobijanje kredita, jer se imovina na jugu Srbije procenjuje kao manje vredna nego u Vojvodini, čak i ako je njena vrednost na tržištu potpuno ista.
   
  “To je samo jedan od problema koji muče male i srednje preduzetnike na jugu Srbije, takođe gotovo svi mali i srednji privrednici imaju problema sa otplatom kredita”, kazao je Popović nakon održavanja okruglog stola “Pristup izvorima finansiranja malih i srednjih preduzeća” koji je organizovan zajedno sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj.
   
  Prema njegovim rečima, nakon privatizacije većina preduzeća na jugu Srbije ne radi tako da je najveći broj zaposlenih u privredi upravo u malim i srednjim preduzećima.
   
  “Zato se svaki dodatni pritisak na poslovanje tog dela privrede odražava i na socijalnu kartu celog regiona”, kazao je Popović.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE