Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Američki NCR otvorio informacioni centar u Beogradu, zaposliće 300 ljudi

    Američka kompanija NCR danas je u Beogradu otvorila operativni i informacioni centar, ukupne vrednosti od 3,8 miliona evra, u kome će zaposliti oko 300 visokoobrazovanih ljudi iz Srbije.

    Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije je u okviru Programa za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj investicija kompaniji NCR dodelilo 1,5 miliona evra za nova radna mesta, rečeno je prilikom otvaranja.
     
    Kako je istaknuto, NCR je svetski tehnološki lider u pružanju visokokvalitetne i stručne podrške kompanijama iz različitih industrija među kojima su vodeće firme iz oblasti finansija, turizma, ugostiteljstva, telekomunikacija, zabave, igara na sreću,
    javnog sektora i telekomunikacija u više od 100 zemalja.
     
    Centar NCR-a u Beogradu, u kome trenutno ima 200 zaposlenih, pružaće podršku na devet jezika: holandskom, engleskom, francuskom, nemačkom, grčkom, mađarskom, italijanskom, španskom i turskom.
     
    Otvaranju centra prisustvovao je predsednik Srbije Boris Tadić koji je poručio da su nova radna mesta najveći zahtev čitavog sveta.

     
    Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić kazao je da će centar NCR u Beogradu pružati usluge korisnicima iz velikog dela Evrope i severne Afrike.

     
    Dolazak NCR-a u Srbiju je, prema rečima Ćirića, veliki uspeh jer je, posle dužeg vremena Srbija uspela da privuče kompaniju koja pruža usluge iz oblasti visokih tehnologija.
     
    Potpredsednik NCR za Evropu Džef Mek Kroski kazao je da je ta kompanija odabrala Srbiju zbog obrazovanih radnika koji govore više jezika, zatim solidne infrastrukture i podrške vladajuće strukture.
     
    On je kazao da je godišnji obrt te kompanije, koja posluje u više od 100 zemalja, veći od 5,4 milijarde dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE