Cena benzina naterala Francuze u javni prevoz - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Cena benzina naterala Francuze u javni prevoz

  Zbog velikog rasta cena benzina Francuzi sve manje voze svoje automobile, dok je javni prevoz sve puniji.

  Suočeni sa poskupljenjem stanarina, grejanje i benzina, građani koji su već smanjili potrošnju mesa i povrća u korist cerealija, odnedavno su svoje autombile zamenili javnim prevozom ili pešačanjem, prekomentarisao je francuski list “Figaro”.

  U izveštaju Francuskog instituta za ekonomske studije BIPE navodi se da je aktuelno poskupljenje benzina nateralo veliki broj Francuza da koriste javni prevoz, odričući se svojih automobila, tako da su u Bordou, Marseju, Lionu primećene znatno veće gužve u gradskom prevozu.

  Više od 14 odsto anketiranih Francuza je izjavilo da namerava da češće koristi javni prevoz, a devet odsto njih da namerava ređe da vozi svoje automobile.

  Broj građana koji na posao ide pešice povećan je u 2011. za pet odsto. Sve je više automobila u garažama za vreme vikenda i u vreme korišćenja godišnjih odmora.

  Čak je 72 odsto anketiranih osoba posle poskupljenja benzina u martu 2011. izjavilo da vodi računa o potrošnji benzina. Jedino su građani iz ruralnih sredina prinuđeni da štede na nečemu drugom jer nemaju drugu alternativu.

  Bez obzira na drastično smanjenje pređene kilometraže u putničkim automobilima, cena benzina i dalje raste, tako da će građani teško uspeti na ovaj način da sačuvaju svoj porodični budžet, prokomentarisao je “Figaro”.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE