Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Cena benzina naterala Francuze u javni prevoz

    Zbog velikog rasta cena benzina Francuzi sve manje voze svoje automobile, dok je javni prevoz sve puniji.

    Suočeni sa poskupljenjem stanarina, grejanje i benzina, građani koji su već smanjili potrošnju mesa i povrća u korist cerealija, odnedavno su svoje autombile zamenili javnim prevozom ili pešačanjem, prekomentarisao je francuski list „Figaro“.

    U izveštaju Francuskog instituta za ekonomske studije BIPE navodi se da je aktuelno poskupljenje benzina nateralo veliki broj Francuza da koriste javni prevoz, odričući se svojih automobila, tako da su u Bordou, Marseju, Lionu primećene znatno veće gužve u gradskom prevozu.

    Više od 14 odsto anketiranih Francuza je izjavilo da namerava da češće koristi javni prevoz, a devet odsto njih da namerava ređe da vozi svoje automobile.

    Broj građana koji na posao ide pešice povećan je u 2011. za pet odsto. Sve je više automobila u garažama za vreme vikenda i u vreme korišćenja godišnjih odmora.

    Čak je 72 odsto anketiranih osoba posle poskupljenja benzina u martu 2011. izjavilo da vodi računa o potrošnji benzina. Jedino su građani iz ruralnih sredina prinuđeni da štede na nečemu drugom jer nemaju drugu alternativu.

    Bez obzira na drastično smanjenje pređene kilometraže u putničkim automobilima, cena benzina i dalje raste, tako da će građani teško uspeti na ovaj način da sačuvaju svoj porodični budžet, prokomentarisao je „Figaro“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE