Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počeli Sajam i konferencija zelene gradnje

    U prisustvu velikog broja učesnika, gostiju i predstavnika medija, u Belexpo centru u Beogradu, otvoren je Međunarodni sajam i konferencija zelene gradnje (Green Building Expo and Conference), koji će trajati do 25. februara.

    Manifestaciju, na kojoj će najnovija saznanja iz ove oblasti predstaviti preko 20 vodećih svetskih stručnjaka iz osam zemalja, uz učešće više od 40 izlagača, koji će tokom tri dana prezentovati najnovije tendencije u zelenoj gradnji, otvorio je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Republike Srbije, Oliver Dulić.

    – Sajam i konferencija zelene gradnje, predstavljaju u potpunosti inicijativu privatnog sektora i to je naročito važno istaći jer pokazuje da svest o tome šta je pravi put za dalji razvoj zaista postoji među građevinarima u Srbiji i da javne institucije nisu same u ovim naporima. U narednom periodu ćemo raditi na sinergiji javnog i privatnog sektora i nema sumnje da će biti sve bliža saradnja javnih institucija i inicijativa poput ove koju predvodi Savet zelene gradnje Srbije. Pri tome sve treba da nas vodi svest o tome da gradimo za buduće generacije – izjavio je Oliver Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja otvarajući Sajam i konferenciju.

    U ime organizatora ovog događaja, prisutnima se obratila predsednica Saveta zelene gradnje Srbije, Marija Golubović.

    – Idustrija zelene gradnje je u stalnom porastu u svetu, bez obzira na ekonomsku krizu koja se ogleda u skoro svim privrednim granama. Prema procenama Svetskog saveta zelene gradnje, 2013. godine 95 odsto gradnje u svetu biće održiva gradnja. Srbija ima veliki potencijal za razvoj ove industrije, i veoma mi je drago da i zvanične institucije to prepoznaju. Posebno se zahvaljujem Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja na podršci koju su nam pružili u organizaciji ovog događaja, kao i Gradu Beogradu, mnogobrojnim ambasadama, poslovnim udruženjima i medijima – rekla je Marija Golubović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE