Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Cvetković: Tvrdim, ne preti nam grčki scenario

    Premijer Srbije Mirko Cvetković odgovorno može da tvrdi da Srbiji ne preti „grčki scenario“ a da bi to bilo moguće ako bi Srbija bila u sličnoj krizi 10 godina.

    Upitan da li vlada predviđa mere za smanjenje javnog duga, Cvetković je istakao da su takve mere u planu i da zakon predviđa određene aktivnosti u tom pogledu i one će biti obrazložene u sledećem budžetu. On je podsetio da je javni dug Srbije ograničen na 45 odsto BDP-a, što je znatno niže od kriterijuma za zemlje EU od 60 odsto.

    Premijer Srbije Mirko Cvetković kaže da je Srbija lani bila regionalni lider prema visini stranih investicija čija je vrednost više od dve milijarde dolara. Cvetković je rekao, na otvaranju skupa „Jugosistočna Evropa – region povoljnog poslovnog okruženja“, da će „mnoge od tih investicija već u ovoj godini dati efekte u većoj proizvodnji, izvozu i zapošljavanju.“
     
    Premijer je naveo da je država u budžetu opredelila značajna sredstva za podsticaje investitorima sa ciljem da se i u ovoj godini obezbedi nesmetano finansiranje započetih projekata i privuku nova ulaganja.
     
    „Vlada Srbije je u budžetu za ovu godinu obezbedila znatna sredstva za podsticaj investitorima, ali u privlačenju investicija značajnu ulogu imaju i lokalne samouprave koje mogu da utiču na smanjenje korupcije, birokratskih procedura i efikasnost administracije“, kazao je Cvetković.
     
    Cvetković je naglasio i da samo kroz saradnju zemalja regiona može da se obezbedi stabilnost i dugoročni prosperitet u jugoistočnoj Evropi i napomenuo da su države regiona dobro mesto za ulaganje, što potvrđuje interesovanje velikih investitora iz Nemačke, Italije, Južne Koreje, Amerike i drugih zemalja u jeku krize.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE