Metar kvadratni u strogom centru Pariza 8.390 evra - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Metar kvadratni u strogom centru Pariza 8.390 evra

  Prosečna cena kvadratnog metra starih salonskih stanova u strogom centru francuske prestonice, Pariza, u četvrtom tromesečju prošle godine dostigla je rekordnu vrednost od 8.390 evra.

  – Cene nekretnina u staroj gradnji u glavnom gradu Francuske su vrtoglavo porasle u poslednjem tromesečju 2011, a na godišnjem nivou čitavih 14,7 odsto – saopštio je Francuski zavod za statistiku Insee.

  U užem centru Pariza cena stanova u staroj gradnji je porasla za 8,8 odsto dostižući vrednost od 4. 400 evra po kvadratnom metru, a u širem centru 3.140 evra, što je rast za pet odsto.

  Rekordne cene stanova u staroj gradnji u strogom centru francuske prestonice je posledica velike potrošnje i visokih stanarina u tom delu grada.

  Tržište nekretnina u Francuskoj, međutim, zabeležilo je pad u prodaji u poslednjem tromesečiju 2011, a u Parizu je prodato za 17,5 odsto manje stanova nego u prethodnom periodu.

  Poznavaoci tržišta nekretnina su pesimistični i ocenjuju da će negativan trend u prodaji biti nastavljen i u 2012. godini, posebno zbog povećanja kamatnih stopa za stambene kredite i smanjene kupovne moći gradjana, prekomentarisao je list “Le nuvel Oservater”.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE