Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bager od 1.650 tona za basen „Kolubara“

    EPS i nemački Tisen Krup potpisali su ugovor od 17,97 miliona evra za nabavku novog bagera za otkopavanje uglja u Rudarskom basenu „Kolubara“.
     
    Nabavka bagera za Površinski kop „Tamnava Zapadno polje“, biće finansirana iz tekućih sredstava EPS, a rok za završetak posla je 20 meseci. Domaće firme biće angažovane na delu radova vrednih 8,89 miliona evra, dok će preostali deo vitalne opreme, vredan devet miliona evra, biti nabavljen od renomiranih evropskih firmi, saopštio je EPS.
     
    „Nabavkom ovog bagera, EPS i „Kolubara“ će povećati kapacitet proizvodnje i sigurnost snabdevanja ugljem. Važno je što će glavni podizvođač ‘Tisen Krupa’ biti ‘Kolubara Metal’ sa svojim podizvođačima i na taj način će veliki deo domaće mašinogradnje biti učesnik u ovom poslu“, rekao je generalni direktor Dragomir Marković.

    Član Upravnog odbora Tisen Krupa Detlef Nojhaus rekao je da je ova kompanija ponosna što učestvuje u razvoju EPS-a i RB „Kolubare“, te da će novi bager biti spoj poznate i nove tehnologije. On je naglasio da narednih meseci predstoji zajednički rad sa podizvođačima u projektovanju i izradi bagera, teškog 1.650 tona.

    Direktor RB „Kolubara“ Nebojša Ćeran je objasnio da je nabavka ovog bagera početak druge faze investicija, te da će u narednih godinu dana biti uloženo 150 miliona evra u nabavku nove opreme.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE